Efter en formiddagstur i poolen blev vi hentet på hotellet. Vi kørte ca 1 time i bil til den sydlige ende af Phuket. Lidt stemningsbilleder.
Efter lidt ventetid kunne vores tur begynde. Vores guide var en pige Sao.
Første stop; kaffesmagning og kokospandekagesmagning. Kaffen serveres i Thailand med kondenseret mælk, det er det hvide ibunden
Så var det vandbøffel-fremvisning.
De bliver brugt i rismarkerne (nogen steder dog erstattet af traktorer), og de kan trække 1,5 ton og pløje 80 km på en dag. Vi fik også en tur.
Og en forklaring og demonstration af hvordan ris høstes, afskalles og sortes.
Næste stop kokosnødde stationen.
Brune kokosnødder er 'gamle' og bruges til at lave kokosmel, kokosfløde, kokosmælk og kokosolie.
Nødden flækkes
Kokos rives og fløden presses ud.
Her duftede vi til alle ingredienserne i karryen og så hvordan det blev mortet. Så fik vi smagsprøve på kylling i karry med ris til. Det smagte dejligt. Vi blev fristet til at købe to poser med en mild (grøn) og en mellem (orange). Den stærke (røde) sprang vi over.
Næste stop - gummiproduktion
Her så vi hvordan træet bliver ridset, så gummien kan løbe ud og samles op.
De kunne både klappes og fodres.
Selv René fodrede en elefant.
Vi skulle på trek i skoven
Bagefter købte vi lidt mere foder. Det skal jo noget til, 250 kg mad om dagen. Her vores 2 elefanter og mahud'er.
Efter turen var det tid til lidt Thailandsk mad - det smagte lækkert. Så var det blot den obligatoriske souvenier butik der var sidste stop inden hjemturen. Det var en dejlig tur med spændende læring og gode oplevelser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar