Kreta Maj 2016

Kreta Maj 2016

mandag den 17. november 2014

Gæster til dansk mad

I lørdags havde vi inviteret 2 af de andre danskere til aftensmad.

Anja og jeg besluttede at se om ikke vi kunne finde en ribbensteg. Så skulle menuen hedde steg, brune og hvide kartofler, rødkål og sovs. Næsten som var det jul.

På markedet fandt vi 4,5kg steg og 3kg små kartofler. Så var vi sikre på at ingen gik sultne fra bordet.
På markedet blev vi også inspireret til desserten, da der var æbler i alle farver og størrelser. Så skulle vi naturligvis have en gammeldaws æblekage.

Imens Anja og jeg stod i køkkenet for at skrælle, koge, stege osv. hyggede ungerne sig med at lave drinkskort, så gæsterne kunne bestille rødvin, hvidvin, øl eller vand efter behag.

Stegen blev stegt helt perfekt. Sprøde svær og saftigt kød. Rigtig lækkert.

Vores gæster blev overrasket over menuen og der blev gået godt til fadene.

Et stort hit!

Stegen var ganske stor, så der var rester nok til ribbenstegsburgere søndag aften.

Også et stort hit!

PS: Desværre glemte vi at tage billeder af den lækre mad, så I må nøjes med beskrivelsen.

3 kommentarer:

  1. Hej alle 4.

    Det var da noget af en festmenu , jeg blev da helt lækkersulten af at læse "menukortet" ..ss. At der mangler billeder gør ikke noget , da I jo meget levende har beskrevet menuen.

    Håber I alle har det godt.Glæder mig til vi snart ses !

    Stort knus og kærlig hilsen til jer alle fra Susanne

    SvarSlet
  2. Mums, man bliver jo helt sulten :-). Var det forsinket Mortens aften eller lidt julestemning før jul? Kan godt forstå, at det blev godt modtaget.
    Dejligt at høre fra jer igen. Håber I alle har det godt - knus til jer alle 4 fra Lone

    SvarSlet
  3. Mortens aften blev fejret som St. Martins Day med sang (på tysk) og hjemmelavede lanterner. Men det er en helt anden historie...
    Det her var nok mest inspireret af at vi i Moskva havde fundet rødkål :)

    SvarSlet